Dagboek 36 - Cattery Pixiebob

Ga naar de inhoud

Dagboek 36

Dagboek
Dagboek 36

Mona Lisa is bevallen

Dinsdagmorgen om 9:30 is de bevalling van Mona Lisa begonnen.
Op zondag was ze al onrustig en had ik al een voorgevoel dat het niet lang meer zou duren, alleen zo snel had ik het nu ook weer niet verwacht.
De werpkist was af alleen stond ze nog niet in elkaar. Maandagnacht was ik al een paar keer waker geworden van haar gedraai en als ik dan haar buikje streelde werd ze rustig, wel voelde ik soms wat beweging in dat buikje van haar. Mona Lisa heeft me echt verast met die zwangerschap in feite was ze nog veel te jong, maar Maikey dacht daar duidelijk anders over. Drie gezond kittens zijn het resultaat. Om dat dit haar eerste nestje was en ze zelf pas zeven maanden oud is heb ik haar al die tijd bij mij gehouden, ook s' nachts.
Gelukkig had ik alles al klaar gelegd voor in de werpkist alleen is het nu een grote bench geworden, die Rutger in de haast naar boven had gebracht.
Daar wilde ze niet in maar wilde wel steeds bij mij op mijn schoot liggen wat natuurlijk niet ging. Ik ben dan maar bij haar in de bench gekropen en vijf minuten later is het eerste kitten geboren. Ondertussen had ik naar de dierenarts in Borgloon Nele Steegen gebeld omdat ik toch niet gerust was gezien haar jeugdige leeftijd. Ik was juist terug uit de bench gekropen toen ze binnen kwam, dat mocht zolang als ik maar bij haar bleef en nummer twee kwam er al aan.
Wat was ik blij dat Nele er al was het nageboorte kwam niet mee, met een spuitje was ook dat opgelost.
Op de echo hadden we twee kittens gezien, na onderzoek bleek er nog eentje te zitten. Iets na twaalf is ook nummer drie geboren en dat ging vlot. Mona Lisa is een lieve zorgzame moeder en met pukkie voor de bench hoef ik me geen zorgen te maken, alleen maar genieten van dit tiener moedertje met haar mooie kittens.
pixiebob.be of pixiebobdreams.be
0032485911874
Terug naar de inhoud