dagboek 75 - Cattery Pixiebob

Ga naar de inhoud

dagboek 75

Dagboek
Dagboek 75


4 april

Het is een tijdje geleden, dus tijd om mijn dagboek weer bij te werken.
Het is ontzettend druk geweest maar ook heel fijn te meer daar Trixie een hele maand op vakantie is geweest.
Toen ze werd opgehaald ben ik heel erg verwend met een prachtige orchidee waar waarvoor mijn dank.
Het is wel stil nu en geen Trixie meer die me 's morgens begroette, ook haar plaatsje is terug ingenomen door Tommie.
Perla was in die tijd ook bevallen van twee prachtige poly kittens en ik heb eindelijk mijn mooie meisje die ik de naam van Lina heb gegeven. Dominique is er destijds met Perla vandoor gegaan de moederpoes van Lina. Terwijl Perla bij mij was is Megan op vakantie gegaan bij Dominique.
Gelukkig kon dit want Megan heeft de pest aan kittens, aan andere poezen ook maar met Jan is ze gelukkig en hij met haar en dat is toch het voornaamste.
Ook deze keer heeft Perla een ontsteking aan haar tepels gekregen gelukkig niet zo erg als de vorige keer en ik was er ook direct bij.
Mijn dierenarts Nele Steegen uit Borgloon was ook deze keer weer onmiddelijk bereid om te helpen ookal was het zondag en had ze helemaal geen dienst, toch kon ik onmiddelijk bij haar terecht. Perla had gelukkig nog drie goede tepels en dit keer was ik heel blij dat het maar twee kittens waren. Bij deze hartelijk dank Nele voor al je goede zorgen voor Perla.
Op vijf weken zijn de kittens terug naar Dominique gegaan want hij miste Perla en de kleintjes deden het heel goed dus de rest kan hij best zelf en zo heeft hij nu zijn handen vol. Het kortharige kitten Nala blijft bij hem en Lina komt met 12 weken naar mij, kijk er al heel erg naar uit.
Gatou is nu op vakantie gekomen en binnen een paar weken komt ook Felles zijn broertje op vakantie. Het zijn twee kittens van Monty en Makené. Ik vind het steeds weer fijn om hen terug te zien. Noa komt ook logeren, het word nog druk maar deze drukte heb ik heel graag.
Daar Mona Lisa en Makené nog moeten wachten tot Juni voor ze bij de kater mogen worden de volgende kittens pas verwacht na de grote vakantie augustus, september en 1 in het najaar.

Op donderdag 24 maart is Nina bevallen van haar eerste nestje.
Ze heeft het niet gemakkelijk gekregen en aan haar manier van doen merkte ik dat er iets fout was, toen ze ook nog de slijmprop verloor en de weeën niet begonnen heb ik Nele gebeld om Nina te onderzoeken.
Bleek dat het kitten dat was ingedaald in stuit lag, de rest lag nog vrij hoog.
Nina ging dat kitten nooit op de natuurlijke manier op de wereld kunnen zetten dus zijn we overgegaan op een keizersnede. We hebben al het mogelijke gedaan om hem erdoor te krijgen ookal wist ik dat er door zuurstof gebrek de mogelijkheid bestond dat hij er iets kon aan over houden, maar als hij een menswaardig leven kon leiden wou ik hem toch de kans geven er was plaats genoeg voor hem.
De drie andere kittens doen het uitstekend. 1 katertje straitfeet en 1 poesje met een Lange staart en poly en 1 poesje met een rumpy raiser staart wat wil zeggen 2 wervels.
Beetel katertje poly met perfecte staart was ons zorgenkindje dat zachtjes is ingeslapen.
Hij heeft maar een paar dagen geleeft en ligt nu begraven bij Jantje.
Zijn zusjes en broertje doen het uitstekend en reageren al op men stem. Ze zijn groot, met Hun twee weken zijn ze de driehonderd gr al gepasseerd.

Dit jaar gaan we niet naar Expo Gent, nu de kittens nog zo Klein zijn maar 26, 27 en 28 november kan je ons terug vinden bij beestjes en baasjes in de grenslandhallen in Hasselt.
De pixiebob's genieten van alle aandacht die ze krijgen en Macgyver ligt gewoon bij mij op de tafel te kijken naar al die mensen die passeren.
Hij reageert alsof dat voor hem de gewoonste zaak van de wereld is terwijl het toch maar drie dagen in een jaar zijn dat ze zoveel mensen zien.
Ben best fier op die pixie's van mij dat ze zo een aangenaam lief karakter hebben ook Hun kittens. Gatou ligt nu in de keuken te genieten van het zonnetje omdat hij toch nog te jong was om al mee te gaan op vakantie naar Portugal. Jean wist me te vertellen dat Edith soms dacht dat ze een kind in huis hadden inplaats van een kat, hij wil gewoon overal erbij zijn.
Woensdag is hij gecastreerd, alles is prima verlopen en je merkt er niets meer van.
Op 27 juni vlieg ik naar Dallas en vandaar naar Oklahoma.
Maranda Hull van cattery redriverbobis haalt me op in Dallas en vandaar gaan we naar haar thuis.
Op 7 juli kom ik terug naar Belgie.
Ik ken Maranda nu al een paar jaar en ik heb zelf kunnen ondervinden dat ze datgene doet wat ze belooft en wat ze zegt.
Dat vind ik heel belangrijk en ik kijk er naar uit om haar en haar familie eindelijk te ontmoeten en natuurlijk al haar pixiebob's.
Er zijn een paar nestjes geboren met prachtige kittens en straks komt er een poes en een kater naar ons voor een nieuwe bloedlijn.

Tijdens Gatoe zijn vakantie bij ons hebben we een paar mooie foto's gemaakt van hem en zijn moeder Makené.
Hij is met zijn 7 maanden al groter dan zij.
Ze ging nog net zo lief met hem om als toen hij nog een ukkie was, ook met de anderen klikte het goed.
Dit jaar komt hij nog een paar keer terug, kan hier alleen maar blij om zijn.
Felles zijn broer komt in juni samen met Findus zijn rooie vriend, de dames gaan blij zijn al die aandacht.
De kleintjes van Nina doen het super en spelen wat af, alleen die gladde vloer is soms een probleem als ze rennen dan willen die achter pootjes wel eens gaan schuiven wat heel komisch is.
ze eten al zelfstandig zowel droogvoer als brokjes en gaan mooi op de bak.
Het is wel een heel verschil die kleine drolletjes tegen die drollen van Nina.
Ze doen het goed en komen goed bij in gewicht. Ik weeg ze nu om de dag.
De langstaart gaat voortaan door het leven als Cayou en gaat bij Esther Polderman wonen in Nederland.
Het kortstaartje blijft bij ons en mag bij de nieuwe kater volgend jaar.
Het katertje met het fluffy staartje is nog beschikbaar, hij is de grootste knuffel van de drie helemaal Monty.
pixiebob.be of pixiebobdreams.be
0032485911874
Terug naar de inhoud